poniedziałek, 25 marca 2013

Śniadanko: zapiekana bułka.

Dziś szybki pomysł na pyszne śniadanko. Na pewno nie jest to wersja "fit", ale co z tego skoro jest bardzo smaczne i daje duuużo energii na starcie z pierwszym dniem tygodnia. :)

Przepis na bułeczki zapiekane z jajkiem i kiełbaską: 

3 bułki kajzerki 
1  kiełbaska (nadająca się do podsmażenia) 
1/2 drobno pokrojonej cebulki 
3 jajka 
sól, pieprz, zioła prowansalskie. 

Pokrojoną w kostkę cebulkę wrzucamy na patelnie z rozgrzaną oliwą i chwilkę podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojoną kiełbaskę i smażymy aż wszystko ładnie się zrumieni. Z bułeczek odkrawamy czubki i wydrążamy środek, żeby otrzymać "miseczki". Na dnie układamy podsmażoną cebulkę i kiełbaskę, a na wierzch wbijamy po jednym jajku do każdej bułeczki. Pieczemy w piekarniku przez 15 minut w 180*C.





1 komentarz:

  1. Zrobiłam się głodna od samego patrzenia :P idę zrobić drugie śniadanie :P

    OdpowiedzUsuń