Przepis na sałatkę z fetą
Mix sałat z rukolą
2 plastry wędliny lub wędzonego łososia
2 łyżki kukurydzy
1/3 kostki fety
trochę ogórka zielonego i kiełków rzodkiewki (wedle uznania)
pół pomidora
Wszystkie składniki dokładnie myjemy! (Ostatnio wyczytałam, że Polacy bardzo często o tym zapominają a to przecież jedna z podstaw, które zapewniają nam zdrowie.) Następnie po kolei na talerzu kładziemy sałatę, fetę, wędlinę, kukurydzę i ogórka. Na sam koniec układam dookoła talerza kiełki - tylko i wyłącznie ze względów estetycznych, po prostu tak mi się podoba - i polewam wszystko sosikiem dla lepszego smaku.
Sos:
2 łyżki oliwy
2 łyżki wody
szczypta: oregano, bazylii, rozmarynu, papryki ostrej, papryki słodkiej
pieprz (ja wybrałam cytrynowy)
Kocham chleb i nie potrafię z niego zrezygnować dlatego również do sałatki, jak dla mnie, doskonale się komponuje, tym razem wybrałam tostowy. ;)
Życzę spokojnego wieczoru i zdrowia przy tej zdradliwej pogodzie! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz