Sernik na zimno:
1 paczka okrągłych biszkoptów
700g serka waniliowego homogenizowanego (w temperaturze pokojowej)
3 łyżki żelatyny
1 opakowanie galaretki (u mnie owoce leśne)
owoce do dekoracji (u mnie borówki)
Przygotowanie:
1.Tortownicę wykładamy biszkoptami.
2. Rozpuszczamy żelatynę w 1/4 szklanki wody i studzimy ją.
3. Do miski wkładamy serek homogenizowany i małym strumieniem wlewamy do niego żelatynę cały czas miksując.
4. Tak przygotowany serek przelewamy do tortownicy i wkładamy do lodówki.
5. Galaretkę rozpuszczamy w 1 i 1/2 szklance wody, studźmy.
6. Na sernik wykładamy owoce i przelewamy ostudzoną galaretkę.
7. Całość chłodzimy w lodówce jeszcze około 2h, następnie zajadamy się! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz