Dziś dzień 2 mojego wyzwania ;) Ciekawe kto się pierwszy zmęczy Wy czy ja ;)
A tak na poważnie to zapraszam na pomysł zarówno na imprezową przekąskę jak i na ładnie podane śniadanko. Tęsknie za latem, pewnie jak większość z nas, dlatego dziś smaki iście warzywne :)
A tak na poważnie to zapraszam na pomysł zarówno na imprezową przekąskę jak i na ładnie podane śniadanko. Tęsknie za latem, pewnie jak większość z nas, dlatego dziś smaki iście warzywne :)
Przepis na faszerowane ogórki:
2 duże, zielone ogórki
1 pęczek rzodkiewek
1 pęczek szczypiorku
1 twaróg półtłusty
1 śmietana 12%
sól, pieprz
1. Do miski wkładamy twaróg i mieszamy go ze śmietaną, przyprawiamy solą i pieprzem.
2. Kroimy szczypior i rzodkiewki (zostawiając kilka mniejszych do ozdoby) i wrzucamy do twarożku.
3. Obieramy ogórki - jeden dzielimy na 6 - 8 części.
4. Wydrążamy ogórki, na wzór miseczki zostawiając cienki spód. Napełniamy je przygotowanym twarożkiem i ozdabiamy.
5. Gotowe! ;)
Wiem, że ten przepis jest bardzo, ale takie właśnie sprawdzone i szybkie pomysły moim zdaniem są najlepsze! :)
Widzimy się jutro, tym razem z przepisem na coś słodkiego ;)
Widzimy się jutro, tym razem z przepisem na coś słodkiego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz