wtorek, 28 stycznia 2014

Karnawałowe przysmaki cz.3: ogórki faszerowane.

Dzień dobry!
Dziś dzień 2 mojego wyzwania ;) Ciekawe kto się pierwszy zmęczy Wy czy ja ;)
A tak na poważnie to zapraszam na pomysł zarówno na imprezową przekąskę jak i na ładnie podane śniadanko. Tęsknie za latem, pewnie jak większość z nas, dlatego dziś smaki iście warzywne :)

Przepis na faszerowane ogórki: 

2 duże, zielone ogórki 
1 pęczek rzodkiewek 
1 pęczek szczypiorku 
1 twaróg półtłusty 
1 śmietana 12% 
sól, pieprz

1. Do miski wkładamy twaróg i mieszamy go ze śmietaną, przyprawiamy solą i pieprzem. 
2. Kroimy szczypior i rzodkiewki (zostawiając kilka mniejszych do ozdoby) i wrzucamy do twarożku. 
3. Obieramy ogórki - jeden dzielimy na 6 - 8 części. 
4. Wydrążamy ogórki, na wzór miseczki zostawiając cienki spód. Napełniamy je przygotowanym twarożkiem i ozdabiamy.
5. Gotowe! ;) 





Wiem, że ten przepis jest bardzo, ale takie właśnie sprawdzone i szybkie pomysły moim zdaniem są najlepsze! :)
Widzimy się jutro, tym razem z przepisem na coś słodkiego ;) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz